Задържане под стража е единствената адекватна мярка за неотклонение  за

...
Задържане под стража е единствената адекватна мярка за неотклонение  за
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките във Варна извратения баща, блудствал с две от дъщерите си

 Задържане под стража е единствената съответна мярка за неотклонение  за татко, разследван за блудствени дейности с двете си малолетни дъщери. Това постанови Варненският апелативен съд откакто прегледа жалбата на Даниел М. против избрания му от Варненския областен съд арест, оповестиха от пресслужбата на съда.

Защитникът на 47-годишния мъж счита, че са събрани най-вече гласни доказателства, а осъществените две съдебно-медицински експертизи не са открили увреждания у децата. Задържането на бащата е станало откакто самият той е подал сигнал в полицията, че един от синовете му не се е прибрал у дома. В жалбата на обвинения се признава, че той е непоколебим татко на 8 деца, само че не и че е направил незаконните дейности. Разпитаните очевидци, в това число майката на децата, не знаели малолетните да имат различен проблем с него, с изключение на взискателното отношение, изясни юристът.

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че доказателствата обосновават в нужната степен догатката, че Даниел е съпричастен към разследваното действие. Държавното обвиняване извежда риска той да се укрие или извърши закононарушение от това, че не е трудово зает, само че е осъждан, в това число за полови закононарушения. По-лека мярка за неотклонение не би била допустима, защото с дамата и осемте деца живеят на един адрес. За обвинения са събрани неприятни характеристични данни – има нападателно държание към хората, с които съжителства. 

От разбора на събраните доказателства у правосъдния състав породи изискваното от закона обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към вмененото му във виновност действие. Макар да не откри задоволително данни, с цел да одобри, че има заплаха от укриване, съдът смята, че има риск от осъществяване на закононарушение. Първият аргумент за това е справката за съдимост – Даниел е неведнъж осъждан за разнообразни закононарушения. Второто съображение е, че в случай че е с по-лека мярка за неотклонение, той ще се върне в дома, където живее с потърпевшите.

Затова Апелативният съд одобри, че единствената съответна мярка по отношение на бащата, обвинен за блудничество с двете си малолетни дъщери, остава " задържане под стража “. С тези съображения като вярно и законосъобразно бе доказано определението на Окръжен съд Варна, взел първичната мярка за процесуална насила по отношение на Даниел М.

Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР